Marka Delecta rozszerza portfel produktów o Budynie jaglane z nowej linii z Serca Natury. Nowości charakteryzujące się wysoką zawartością mąki jaglanej, brakiem dodatku cukru i tzw. „czystą etykietą”, nie posiadają rynkowego odpowiednika. Wyróżniające się na półce opakowania, dodatkowo podkreślają naturalny skład produktów.
Z Serca Natury to linia wzbogacona naturalnymi dodatkami, która powstała w odpowiedzi na coraz większe zainteresowanie konsumentów zdrową żywnością. W skład produktów z tzw. „czystą etykietą” wchodzą m.in. Budynie jaglane Delecta dostępne w trzech smakach: czekoladowym z belgijską czekoladą, waniliowym z dodatkiem wanilii oraz malinowym z proszkiem malinowym. Wysoka zawartość prażonej mąki jaglanej (50%), brak dodatku cukru, wysokiej jakości kakao, niemodyfikowana genetycznie skrobia ziemniaczana sprawiają, że budynie są wyśmienitym, zdrowym i lekkostrawnym deserem.
Budynie jaglane Delecta są proste w przygotowaniu – tak, jak ich tradycyjne odpowiedniki. Jedno opakowanie stanowi optymalną porcję na 500 ml mleka. Produkt sprawdzi się jako samodzielny tradycyjny deser, dodatek do ciast czy kremów.
Nowości są dostępne w tradycyjnym i nowoczesnym kanale dystrybucji od 22 sierpnia br. w sugerowanej cenie ok. 1,29 zł za opakowanie.
Link do strony artykułu: https://cafe.wirtualnemedia.pl/centrum-prasowe/artykul/budynie-jaglane-z-serca-natury-delecta